Glosso decor voor derde VAS rallycross

Nog maar net werd op het Duivelsberg circuit de tweede wedstrijd om het regionaal rallycross kampioenschap afgewerkt of de derde manche staat al geprogrammeerd. Het Glosso circuit is aan een inhaal beweging begonnen. Door de slechte weersomstandigheden van het voorjaar en de daarbij helaas geannuleerde wedstrijden gaat het gaspedaal nu een beetje dieper worden ingedrukt. Het zomergevoel zit er nu goed in en dat kunnen ze nu alleen maar toejuichen. De tweede afspraak mag al worden genoteerd voor 28 juli aanstaande.

 

Opnieuw Maes of toch Moonen in klasse A ?

 Het was op het Duivelsberg circuit uitkijken naar de prestatie van seizoenopener Mitch Moonen (Ford Fiesta ). Moonen gaf bij de aftrap in Arendonk plots iedereen het nakijken en hij zat er natuurlijk op gebrand om die prestatie te herhalen. Doch was het Raf Maes ( Honda Civic) die nu iedereen voorbleef. Maes reed tot tweemaal toe naar de snelste tijd in de reeksen en wilde die goede lijn gaan doortrekken. Maar Jacky Simons ( Toyota Corolla Gt) had ook nog iets goed te maken. Simons moest bij de eerste confrontatie immers vroegtijdig aan de kant met een defecte aandrijfas. Het ging er snel aan toe op de Duivelsberg omloop en dus kwam Maes, die over een gloednieuwe krachtbron beschikt, goed aan zijn trekken. Maes won en zit in het goede ritme voor de derde confrontatie die opnieuw plaats heeft op de Glosso omloop. Al blijft Mitch Moonen, met een pak minder vermogen onder de motorkap, wel leider in de tussenstand met vijfendertig punten. Vier eenheden lager staat Mitch Buekenhout ( Citroën Saxo ) die snel onderweg was in Maasmechelen maar net naast het podium eindigde. Het wordt dus weerom een goede zaak om op de technische omloop van het Glosso circuit te gaan scoren.

Wilms leider in klasse B           

 Bob Wilms ( Opel Corsa) reed in de tweede confrontatie de pannen van het dak. De piloot uit Rijkevorsel ging stevig op de trappers staan en gaf iedereen het nakijken. Met tweemaal een snelste tijd kon je stevige duels  gaan verwachten. Neem daarbij dat concurrent Kristof De Backer ( Opel Astra ) vroegtijdig aan de kant moest met een defecte computer en dan heb je al een streepje voor. Maar plots was daar ook Stef Engelen ( Volkswagen Golf). Engelen, Maasmechelen was pas zijn eerste race van het seizoen, zat op de Duivelsberg Wilms danig op de hielen en vond best zijn draai op de snelle omloop. Doch moest de jonge rijder uit Rekem Wilms in de finaleaten voorgaan. Wilms is met veertig punten goed op dreef en wil natuurlijk opnieuw gaan bevestigen in Arendonk. Andere snelle knapen om niet uit het oog te verliezen zijn Robin Gielen ( Opel Corsa ) en Andy Van Dooren ( Opel Kadett). Van Dooren reed in Maasmechelen een strakke wedstrijd en mocht mee op  podium. Gielen was ook goed op dreef maar strandde net achter Van Dooren op een vierde plaats.

De Busser leider in zware C reeks    

 Totaal onverwacht viel Jef De Busser ( BMW Compact ) opnieuw in de punten. Ook na de eerste wedstrijd in Arendonk stond er geen maat op hem. Met tweemaal een strakke chrono ging het  hem duidelijk voor de wind. Doch was het ook uitkijken naar Andy Leysen ( BMW M5). Leysen ging bij aanvang van het seizoen totaal de mist in. En de aandrijfas problemen kwamen opnieuw opduiken. Leysen moest in Maasmechelen immers tussen reeks twee en drie zwaar aan het werk om de versnellingsbak en de koppeling  te wisselen en wist zich pas via de B – finale te plaatsen voor de A – finale en reed pas als vierde over de meet.  Doch was het De Busser die opnieuw met de volle buit huiswaarts mocht gaan. Ook goed op dreef is Danny De Beuckelaer ( Opel Corsa). De Beuckelaer reed een snelle finale en mocht knap langs De Busser op het podium plaats nemen. Daan Bex ( BMW E36) mag zonder meer nu al de revelatie van het  seizoen genoemd worden. Snel onderweg en mooie strakke lijnen rijden zijn nu de ideale ingrediënten voor de jonge rijder uit Heusden – Zolder. Het wordt zonder meer opnieuw uitkijken naar zijn prestaties op de technische  Glosso omloop.

Opnieuw Van Tiggelen of terug Van Bruyssel in Promo D ?

 Met opnieuw slechts vier deelnemers in de Promo klasse was het nu Wim Van Tiggelen ( Peugeot 206) die met de grootste beker huiswaarts mocht keren. De Peugeot rijder was tot driemaal toe de snelste. En ook in de finale reed hij foutloos naar de zege voor Yoko Goossens ( Volkswagen Golf). Winnaar van de eerste afspraak in Arendonk, Tommy Van Bruyssel ( Mitsubishi Colt) kreeg pas het brons op de Duivelsberg maar blijft wel voorlopig aan de leiding in de tussenstand.